Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Voorbereiding
Stap 1
- maal 330 gram tarwe op de laagste stand.
- zeef het meel
- Je houd 250 gram tarwebloem over, de zemelen kan je gebruiken voor het ontbijt.
- Meng de tarwebloem met het bakpoeder en zeef dit samen.
Stap 2
- Pers 1 citroen uit en meng met 50 gram suiker.
- kook dit op in een pannetje.
- Indien de saus te dik is kan je een beetje water toevoegen.
- Laat afkoelen.
Stap 3
- Smeer de bakvorm in met boter.
- Breng aan alle zijden een dun laagje bloem aan.
Beslag
- Meng de zachte boter, 200 gram suiker, sap van 1 citroen en de yoghurt, klop voor 1 minuut op de hoogste stand.
- Voeg de eieren er 1 voor 1 door en meng op de hoogste stand.
- Meng er de bloem onder en klop voor 1,5 minuten op de hoogste stand.
- Stort het beslag in de bakvorm.
Bakken
- Bak voor 50 minuten (afhankelijk van het gewicht) op 175°C .
- Prik op het einde met een mes in de cake, indien er niets aan kleeft is de cake klaar.
Afwerking
- Smeer de gebakken cake, direct na het uitovenen, in met het citroen/suiker mengsel.
TIP: smeer ook de zijkanten in om een extra sappige cake!